JONGERENTHEATER ‘CASH, follow the money’

19 10 2013

Dinsdag 29 oktober 2013 | Trouw de Verdieping | cultuur & media

“Sorry voor de crisis”, zegt een bankier tegen het publiek. “Sorry voor jullie toekomst.” In twee zinnen schetst de voorstelling ‘CASH’ de gevolgen van de bankencrisis voor jongeren. De wereld van het grote geld, met aandelen, opties en derivaten, gaat hen boven de pet. Maar als je het probleem vertaalt naar tien euro zakgeld die je in vertrouwen uitleent en niet meer terugkrijgt, zitten ze ineens rechtop in hun stoel. Dan begrijpen ze wel waarom de ontslagen bankmedewerker en zijn secretaresse samen met een studentikoze hacker en een gespierde crimineel in deze voorstelling een bankoverval willen beramen. “Geld maakt niet gelukkig”, vindt bankemployee Sinan Eroglu. “Maar ik huil liever in een Audi 8 dan in een bus van Connexion.”

open het gehele artikel in pdf

  •  
  •