Anita Twaalfhoven

Anita TwaalfhovenAnita Twaalfhoven is freelance journalist. Zij combineert een brede kennis van het culturele veld en het cultuurbeleid met grote ervaring op het gebied van cultuureducatie.
Zij studeerde Pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en volgde de opleiding regie en docent drama van de Amsterdamse Theaterschool.  Als specialist jeugdtheater bij het Theater Instituut Nederland ontdekte zij door het maken van een vaktijdschrift voor theatermakers het plezier in schrijven.  Voor dagblad Trouw schreef (en schrijft) zij recensies, interviews en reportages over theater, literatuur en tentoonstellingen voor de jeugd. Daarna volgden onder meer het televisieprogramma Sesamstraat, het theatervakblad TM en het Cultuurplein Magazine over cultuureducatie.
Sinds 2003 heeft zij haar deskundigheid verder verbreed, vooral op het gebied van cultuurbeleid. Als stafmedewerker bij de Boekmanstichting en hoofdredacteur van het tijdschrift Boekman over kunst, onderzoek en beleid heeft zij de ontwikkelingen in en rond de cultuursector op de voet gevolgd. Ook schrijft zij beleidsplannen en journalistieke verslagen van debatten, congressen en expertmeetings.

Als u op zoek bent naar een ervaren auteur, die vlot schrijft en graag met u meedenkt, neemt u dan vooral contact op.

Contactgegevens
Anita Twaalfhoven
info@anitatwaalfhoven.nl
06-55763132