Werk in opdracht

 

Interviews, artikelen, achtergrondverhalen

Voor onder meer het dagblad Trouw, het theatervakblad Theatermaker en en Cultuurkrant NL schreef en schrijf ik over kunsteducatie, jeugdtheater en andere kunstvormen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Ook schrijf ik in opdracht onder meer over cultuurbeleid en cultuurparticipatie.

U kunt mij benaderen voor recensies, interviews, artikelen en achtergrondverhalen. Ook het verzorgen van een servicerubriek met culturele tips is een van de mogelijkheden.

zie voorbeelden van mijn werk in pdf

 

Verslaglegging

Organiseert u een debat, conferentie of expertmeeting? In opdracht verzorg ik de verslaglegging en vertaal de congresoogst naar een helder verhaal, prettig leesbaar en inhoudelijk verdiepend. Ook kan ik een meer uitgebreide (internet)publicatie verzorgen. Graag voorzie ik u van advies en ideeën.

Eerder deed ik onder meer opdrachten voor de Cultuurformatie, de Publieke Omroep, de Hanze Hogeschool, het LKCA en de Theaterschool Amsterdam.

zie voorbeelden van mijn werk in pdf

 

Beleidsplannen

Het schrijven van jaarverslagen, beleidsplannen of subsidieaanvragen kunt u aan mij uitbesteden. Ik verdiep mij in het werk van uw organisatie en maak in overleg de vertaalslag naar een tekst die overtuigend is voor de beoogde doelgroep.

Beleidsplannen en andere beleidsmatige teksten schreef ik in opdracht van organisaties als De Boekmanstichting, Dans in School, Teatro Munganga, Feikes Huis, Gemeente Utrecht, Gemeente Den Haag en Stichting Cultuur Eindhoven.

zie voorbeelden van mijn werk in pdf

 

Redactiewerk

Bij plannen voor een publicatie kunt u mij inschakelen voor redactioneel advies. Ook kan ik in opdracht de hoofdredactie van uw publicatie of periodiek verzorgen. Desgewenst bied ik begeleiding vanaf het eerste idee tot het uiteindelijke resultaat  en leg ik contact met een passende vormgever en drukker.

Ik was onder meer redacteur van Theatermaker, vakblad voor de podiumkunsten en hoofdredacteur van de personeelskrant van Sesamstraat en het tijdschrift Boekman.