Archief voor de categorie 'Interviews, artikelen, achtergrondverhalen'.

Opera voor de toekomst. Jubileumboek 25 jaar Holland Opera.

14 10 2019

Holland Opera brengt opera in het hier en nu. Met eigentijdse locatievoorstellingen en educatieve projecten weet het gezelschap een breed publiek te ontroeren en te betoveren. Met interviews, verhalen, anekdotes, een blik achter de schermen en een grote collectie foto’s wordt een uniek stukje operageschiedenis getoond.

voorkant operaboek in pdf

Meer informatie: www.hollandopera.nl

Jeugdtheater: anarchistisch en wereldberoemd

01 10 2019

Bingewatchen in een theatermarathon, midden in een kubusvormige filmprojectie belanden of redeloos verdwalen in je eigen hoofd. Het jeugdtheater uit ons land is grensverleggend en gaat de hele wereld over. In de Jeugdtheaterspecial 2019 van Scenes presenteert een 25-tal gezelschappen de voorstellingen van het nieuwe seizoen.

Meer informatie: www.scenes.nu

voorkant pdf

Zin in het leven of de zin van het leven

27 09 2019

Na Tocht (2009) en Walden (2016) is ZIN de derde voorstelling van het duo Arjan Ederveen en Jack Wouterse. Gaat het over zin in het leven of de zin van het leven? Dat wordt niet duidelijk, maar vriendschap, verraad, liefde, leven en de dood: tussen de grappen door passeren deze thema’s allemaal de revue.

open het gehele artikel online

Interview Jetse Batelaan – ‘Theater als spinnentherapie’

13 06 2019

brooklynJetse Batelaan doorbreekt alle conventies met zijn absurde humor die doet denken aan Monthy Pyton. Batelaan is een van de meest vernieuwende theatermakers van ons land. Hij heeft een volstrekt eigen en originele stijl. Deze zomer krijgt hij tijdens de Biënnale in Venetië de Zilveren Leeuw voor zijn veelgeprezen werk

open pagina 1 van het artikel in pdf
open pagina 2 van het artikel in pdf

Zinderende Shakespeare

05 06 2019

brooklynDe Portugese theatermaker Tiago Rodrigues brengt een minimalistische versie van het klassieke verhaal Antony and Cleopatra. Een spel met tekst, klank en beweging dat door zijn eenvoud zindert van betekenis. Twee spelers staan naast elkaar op het toneel en vertellen tot in detail over elkaars personage. ‘Antony inhales’, zegt Cleopatra. ‘Cleopatra shakes her left shoulder’, zegt Antony.

open het gehele artikel online

Ga samen voor oud!

31 03 2018

brooklynCultuur dichter bij ouderen brengen kan op vele manieren, maar hoe zet je als theatermaker, fotograaf of musicus die allereerste stap? Een publicatie van het LKCA met twaalf inspirerende cultuurprojecten met ouderen. Professionals uit de zorgsector en de kunstwereld vertellen over het succes van de samenwerking.

Meer informatie

voorkant pdf

Van vragen krijg je nooit genoeg

23 03 2018

brooklynAl aan het begin van de voorstelling ForsterHuberHeyne komen er zoveel vragen naar voren dat de acteurs eraan twijfelen of het publiek daar niet genoeg van gaat krijgen. Maar eigenlijk is hun essentiële vraag al snel duidelijk: of introspectie wel tot vooruitgang leidt. ‘Wat als dat onze hele zwakte is?’

open het gehele artikel online

Pijn en vervreemding aan de Copacabana

30 09 2017

brooklynPijn is betrouwbaar. De wereld is verwarrend, de tijden onzeker. De mensen om je heen kunnen je in één vingerknip verraden. Maar er is één ding waar je altijd op kan vertrouwen: pijn.’ Met deze openingszin zet Andy de toon in Geef Rio maar de schuld. Hij spreekt zijn tekst ironisch uit, alsof hij het niet meent.

open het gehele artikel online

Interview minister Jet Bussemaker – ‘Maak het ondenkbare denkbaar‘

18 11 2016

brooklynCultuureducatie gaat minister Jet Bussemaker zeer aan het hart. Ieder kind heeft recht op creatieve ontwikkeling. Zeker als het gaat om kinderen uit kansarme groepen. De minister over het belang van cultuureducatie op het vmbo en het extra geld voor muziekonderwijs. ‘Kinderen die ineens leren spelen en met het Residentieorkest optreden!’

open het gehele artikel online

Interview Rinda den Beste – ‘Schenk aandacht aan talent’

04 07 2016

brooklynCultuureducatie is heel belangrijk binnen het basisonderwijs, benadrukt Rinda den Besten. ‘Creatieve ontwikkeling heeft een positieve invloed op de sociaal-emotionele ontwikkeling en het mooie is dat het ook bijdraagt aan het leervermogen voor cognitieve vakken. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en door aandacht te geven aan creativiteit prikkel je die nieuwsgierigheid. Daarmee stimuleer je ook hun motivatie om te leren.’ De voorzitter van de PO-Raad over gelijke kansen voor kinderen en de positieve effecten van cultuureducatie.

open het gehele artikel online

Zoeken

Dit is een opsomming van alle berichten in de Interviews, artikelen, achtergrondverhalen categorie.

Categorieën

Maandelijks Archief

Contact:
info@anitatwaalfhoven.nl