Archief voor juni, 2013

Argentijns generatieconflict laat je niet meer los op het @hollandfestival

25 06 2013

Prefiero-que-me-quite-el-sueño-Goya_01-©-Leandro-Ibarra-700x465Gekleed in een harig gorillapak zit de Argentijnse theatermaker Emilio García Wehbi op een hoge berg boeken. Even verderop scharrelt een levende kip rond in haar kooi. Op een projectiescherm tegen de achterwand zijn de ‘Principes voor een cynische ethiek’ te lezen. ‘ Liever dat Goya me uit mijn slaap houdt dan een of andere klootzak’, zo luidt de titel van de monoloog die als een donderpreek over de hoofden van het Holland Festivalpubliek raast.

Het gehele artikel online: www.cultureelpersbureau.nl

Fort Rhijnauwen lijkt gemaakt voor thrilleropera

24 06 2013

maandag 24 juni 2013 Trouw de Verdieping cultuur&media recensie Anita Twaalfhoven

BlauwbaardHolland Opera zet met Blauwbaard een actuele opera neer over de duistere driften die loskomen bij een grote liefde. Sopraan Leonie van Veen laat ons recht in de ziel van de nieuwe bruid kijken, zó indringend zijn de emoties die zij verklankt.

open het gehele artikel in pdf

Veranderende tijden

18 06 2013

veranderende_tijdenIn het afgelopen decennium zijn de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in een stroomversnelling geraakt. Dat beïnvloedt ook het gemeentelijk beleid voor cultuureducatie in het onderwijs. De publicatie ‘Veranderende tijden’ van het Landelijke Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst presenteert een actueel onderzoek naar de stand van zaken op dit gebied.

Meer informatie: www.lkca.nl

‘Buurman&buurman’, maar dan anders

11 06 2013

maandag 10 juni 2013 Trouw de Verdieping cultuur&media recensie Anita Twaalfhoven

buurmanOp de Grote Markt in Breda staat een Volkswagen Kever, in twee helften welteverstaan. Daaromheen dansen twee mannen die het autowrak met een acrobatische sleutelpartij tot leven proberen te wekken. De voorstelling ‘Buurman op vakantie’ van Plan-D/Andreas Denk is geïnspireerd op de bekende animatieserie ‘Buurman & Buurman’ van de VPRO, maar geeft hieraan een heel andere draai.

open het gehele artikel in pdf

  •  
  •